Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

unifi hari ini mengumumkan pihak tersebut akan terus menyatukan peminat bola sepak dan seluruh rakyat Malaysia dengan membawakan perlawanan Piala Sumbangsih dan Liga Super 2021 melalui unifi TV, aplikasi unifi PlayTV serta menerusi saluran YouTube unifi.

Rakyat Malaysia dari seluruh negara akan kembali bergembira dengan kedatangan semula perlawanan bola sepak tempatan malah bersorak bagi menyokong kelab-kelab kegemaran mereka. Piala Sumbangsih akan melabuhkan tirai sebagai pembukaan musim bakal berlangsung pada hari Jumaat, 5 Mac 2021, di mana Johor Darul Ta’zim (JDT) akan menentang Kedah Darul Aman FC di Stadium Sultan Ibrahim.

unifi melangkah kehadapan dengan menawarkan penyatuan lengkap bagi memenuhi gaya hidup digital peminat bola sepak. Menerusi kerjasama dengan Malaysian Football League (MFL), unifi kini menjadi satu-satunya yang menawarkan momen bola sepak secara langsung dalam kualiti definisi tinggi (HD) di kaca TV anda.

Peminat bola sepak juga boleh menyaksikan perlawanan melalui aplikasi unifi PlayTV atau menerusi saluran YouTube unifi menerusi peranti mudah alih mereka di mana sahaja.

Mengulas mengenai kerjasama tersebut, Anand Vijayan, Ketua Pegawai Komersial, TM berkata: “Bola sepak adalah sukan nombor 1 bukan sahaja di Malaysia, malah di peringkat global. Di unifi, kami berkongsi minat yang sama, malah kami telah lama menjadi rakan kongsi dalam arena bola sepak tempatan.”

“Kami teruja untuk meneruskan kerjasama kami dengan MFL ke arah pembangunan bola sepak serta membawa liga bola sepak tempatan kepada lebih ramai rakyat Malaysia.”

“Dalam situasi semasa ini, kami berharap dengan membawakan perlawanan bola sepak secara terus ke rumah anda, akan mengekalkan semangat kesukanan yang tinggi serta menyatukan kami,” tambahnya lagi.

Tahun ini, sebanyak 12 pasukan akan bersaing bagi merebut gelaran Liga Super 2021. Pusingan pertama dimulakan dengan perlawanan Piala Sumbangsih, serta baki perlawanan bakal dimainkan pada hujung minggu. Perlawanan pusingan akhir dijadualkan pada 8 Ogos 2021, dimana juara Liga Super akan dinobatkan.

Peminat bola sepak di seluruh negara akan dapat menonton Piala Sumbangsih serta Liga Super setiap masa di mana sahaja menerusi saluran unifi Sports 701 – 705, aplikasi unifi PlayTV serta saluran YouTube unifi di https://www.youtube.com/c/unifiistheone/featured.

Untuk menonton perlawanan menarik yang dibawa oleh unifi TV kepada anda, sila lawati https://unifi.com.my/personal/tv.

Teruskan membaca 3 artikel terpilih yang telah kami sediakan untuk anda seperti dibawah ini.

Yee Fatt Optimis Shakir Hamzah Mampu Beri Sumbangan Berkesan

Kejayaan Dan Cipta Sejarah Jadi Motivasi, TMJ Beri Bayangan Mahu Ambil Alih Valencia?

Kelantan FC Umum RM30,325 Untung Hasil 2 Perlawanan Pra-Musim, 50% Didermakan Kepada Tabung COVID-19

© 2022 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group