Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) minggu lalu mengumumkan kemasukan dua pemain muda daripada skuad Piala Presiden iaitu Mohd Aiman Afif dan Luqman Hakim dengan kontrak jangka panjang sehingga tahun 2024 serta klausa perlepasan bernilai RM5 juta setiap seorang.

photo_2019-11-27_15-08-42

Kedua-dua pemain ini cukup cemerlang ketika beraksi dalam saingan Piala Presiden sehingga menarik minat ketua jurulatih Kedah, Aidil Shahrin Sahak untuk menyerapkan mereka ke dalam skuad senior.

“Lanjutan kontrak kedua- dua pemain itu disertakan dengan harga tebus nilai sebanyak RM5 juta bagi kedua-dua pemain selaras potensi dan juga bakat mereka miliki.

“Langkah ini sejajar dengan misi dan visi persatuan yang komited menjaga kebajikan serta bakat setiap pemain bernaung di bawah persatuan dan juga memastikan situasi menang-menang antara persatuan dan pemain jika pemain mendapat tawaran beraksi di peringkat lebih tinggi kelak,” kata Setiausaha Kehormat KFA, Mohd Asmirul Anuar Aris.

Aiman Afif yang kini berusia 18 tahun turut mempamerkan prestasi cemerlang ketika mewakili skuad Malaysia B-18 dalam saingan kelayakan AFC B-19 bulan lepas. Beliau merekodkan 7 gol dalam kejohanan tersebut. Beliau turut membantu Malaysia mara ke perlawanan akhir kejohanan AFF B-18.

Lagi artikel menarik mengenai perkembangan Liga Malaysia melalui pautan dibawah.

Melaka United Jadi Destinasi Seterusnya Syamim Yahya

Terengganu FC II Sambar Khidmat Argzim Redzovic

Bekas Pemain Import Terengganu FC Kembali Semula Ke Liga Thailand

APA KOMEN ANDA?

Anda Mungkin Suka

© 2020 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group