Legenda Manchester United, Rio Ferdinand berkongsi detik berhadapan dengan Fernando Torres.

Ketika itu Ferdinand bergandingan dengan Nemanja Vidic. Menurut Ferdinand, Torres adalah mimpi ngeri buat Vidic walaupun rakannya itu seorang pertahanan yang sangat bagus.

Itu bukti bahawa betapa bagusnya Fernando Torres ketika di prestasi kemuncak.

Fernando Torres menjadi antara penyerang yang diingati kerana memberikan pertahanan Manchester United terutamanya Nemanja Vidic dalam kesukaran setiap kali berhadapan dengan beliau.

Rio Ferdinand dan Nemanja Vidic merupakan pasangan bek tengah yang paling mantap pada era mereka. Namun Ferdinand mengakui Fernando Torres sebagai pemain yang sentiasa memberikan mereka masalah.

Ketika bercakap dalam podcast Jamie Carragher The Beautiful Game – Ferdinand menegaskan bahawa Fernando Torres adalah penyerang yang memberikan beliau kesukaran di dalam karier.

“Biasanya akan ada seorang pemain dalam karier anda yang memberikan anda kesukaran,” kata Ferdinand.

“Dia mungkin bukan pemain terbaik di planet ini, tetapi gaya permainannya di atas padang – menyakiti anda.”

“Torres mungkin pemain yang seperti itu untuk Nemanja.”

“Dia seseorang yang sukar ditandingi.”

“Dia mungkin satu-satunya pemain yang saya lihat secara konsisten memberi Vida [Vidic] masa yang sukar, dan Vidic dibuang dalam beberapa perlawanan – di awal permainan.”

“Tetapi dengar sini, Torres adalah pemain yang hebat dan ketika dia berada di kemuncak prestasinya, ketika dia berada di Liverpool, dia adalah salah seorang penyerang terbaik tentang.”

“Dia adalah penyerang yang menghancurkan kamu.”

“Tetapi dengan saya, dalam situasi satu lawan satu, dia tidak menimbulkan masalah kepada saya jika saya jujur. Itu saja.”

“Beliau salah seorang penyerang paling sukar untuk saya hadapi – jika orang bertanya kepada saya soalan itu – selain daripada, seperti [Cristiano] Ronaldo dan [Lionel] Messi – adalah Kevin Davies.”

“Mereka adalah pemain yang sukar diduga.”

Baca juga perkembangan bola sepak yang lain:

Maradona Minta Bantuan ‘Hand Of God’ Hapuskan Wabak COVID-19

Khyril Muhymeen: Rosdi Talib Pertahanan Paling Kental Pernah Dihadapi

FAT Hadkan Jumlah Pegawai Pasukan Bagi Perlawanan Thai League

Anda Mungkin Suka

© 2020 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group