Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) hari ini mengesahkan bekas penyerang skuad kebangsaan, Zaquan Adha tidak lagi bersama pasukan itu dalam saingan Liga Malaysia musim depan apabila kontraknya tidak disambung.

Beliau menyertai Kedah pada musim 2019 dan berjaya menjaringkan 2 gol dalam 27 penampilan. Bagaimanapun, pemain yang berusia 33 tahun itu belum memikirkan untuk bersara daripada sukan bola sepak dan kini sedang mencari pasukan baharu.

Dikenali dikalangan peminat dengan panggilan ‘Shark’ dan dikalangan rakan sepasukan sebagai Adik, menjaringkan gol melalui pelbagai aksi spontan dan menarik membuatkan beliau antara penyerang yang merbahaya di waktu kemuncak prestasi.

TERIMA KASIH ZAQUAN!Kehadiran beliau amat dinantikan semua peminat dikala beliau baru sahaja selesai berjuang bersama…

Posted by FA Kedah on Wednesday, November 25, 2020

“Sumbangan beliau cukup besar bukan hanya di atas padang tetapi juga diluar padang, tidak lokek berkongsi pengalaman dan sering menjadi panduan kepada pemain muda terutamanya ketika pasukan Kedah dalam gelora kesukaran kewangan selepas pandemik Covid-19 menyerang dunia.

“Aidil Sharin Sahak, Ketua Jurulatih Pasukan Kedah sering memuji sikap Zaquan yang terus professional walaupun jarang diturunkan dalam kesebelasan utama dan sering menganjurkan aktiviti sosial bersama rakan sepasukan bagi memberi alternatif merapatkan kerjasama selain melepaskan penat lelah di atas padang,” tulis kenyataan rasmi daripada KFA.

Difahamkan Zaquan bakal menyertai pasukan yang berpusat di lembah klang pada musim depan. Antara pasukan tersebut ialah Petaling Jaya City.

Baca artikel lain mengenai perkembangan bola sepak tempatan melalui pautan dibawah. 

Selepas 5 Tahun, Rozaimi Sah Tinggalkan JDT

4 Pasukan Liga Super Buru Khidmat Pemain Naturalisasi Indonesia, Marc Klok

Pahang Dapatkan Khidmat Penyerang Argentina, Sergio Aguero

Anda Mungkin Suka

© 2021 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group