Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Skuad Yokohama F Marinos dengan penuh bergaya berjaya menumbangkan wakil Australia dalam saingan AFC Champions League 2020 di perlawanan kedua peringkat kumpulan dengan keputusan 4 gol tanpa balas.

Namun, perhatian banyak terarah kepada pemain pertahanan kiri Yokohama F Marinos dari Thailand, Theerathon Bunmathan yang menyumbangkan satu bantuan gol yang disudahkan dengan sempurnakan oleh Teruhito Nakagawa.

Saksikan video ‘through pass’ Theerathon Bunmathan yang membelah 6 orang pemain Sydney FC sebelum singgah tepat dikaki Teruhito Nakagawa dalam kawasan kotak penalti.

Tamat perlawanan ke-2 ini menjadikan Theerathon Bunmathan telah berjaya melakukan 2 kali penampilan penuh 90 minit untuk Yokohama F Marinos dalam saingan AFC Champions League 2020 setakat ini.

Dalam perlawanan pertama sebelum ini peranan Theerathon Bunmathan semakin menjadi tunjang utama kepada Yokohama F Marinos dibawah kendalian Ange Postecoglou dimana beliau banyak membantu barisan serangan selain ‘positioning‘ beliau yang mengawal central channel ketika transisi bertahan dilaksanakan.

Persembahan cemerlang ini pastinya bakal mengukuhkan lagi kedudukan beliau sebagai pilihan utama posisi pertahanan kiri Yokohama F Marinos tanpa dapat digugat oleh pencabar lain pada ketika ini.

Baca juga artikel lain berkaitan bola sepak Malaysia yang telah kami sediakan untuk anda sebagai rujukan.

AFC MA Ranking: Filipina Sudah Potong Kedudukan Australia, Kini Berada Ditempat Ke-6 Asia Timur

Skuad Kebangsaan Myanmar Disiasat FIFA Dan AFC Ekoran Dakwaan Mengatur Perlawanan

Rekod ‘Goal-Ratio’ 96.2% Diogo Luis Santo Dalam Thai League Sukar Digugat, Dilabel Sebagai ‘Superhuman’

Anda Mungkin Suka

© 2021 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group