Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) hari ini mengumumkan dua pemain pertahanan iaitu Muhammad Ariff Farhan Md Isa dari Kedah Darul Aman FC dan Muhamad Shahrul Nizam Ros Hasni dari Terengganu FC telah dipanggil ke kem latihan pusat skuad Harimau Malaya, petang esok.

Mereka dipanggil bagi menggantikan tempat Syahmi Safari, pemain pertahanan Selangor FC dan Dion-Johan Cools, pemain pertahanan kelab Denmark, FC Midtjylland yang disahkan tidak dapat menyertai kem latihan pusat kali ini kerana kecederaan.

Arif Farhan dan Shahrul Nizam akan melengkapkan senarai 24 pemain Harimau Malaya yang dipanggil untuk menghadapi dua Perlawanan Antarabangsa Tier 1 bertemu Jordan pada 6 Oktober 2021 dan Uzbekistan pada 9 Oktober 2021, kedua-duanya berlangsung di Amman, Jordan.

Cools

Dion Cools dilaporkan mengalami kecederaan ketika berada di Portugal semalam.

Daripada senarai 24 pemain tersebut, pengendali skuad Harimau Malaya, Tan Cheng Hoe hanya mengekalkan 10 pemain dari kem latihan pusat terdahulu pada Mei dan Jun lalu iaitu ketika menghadapi baki tiga perlawanan Kumpulan G, Pusingan 2 Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 bertemu UAE, Vietnam dan Thailand di Dubai, UAE.

Terdapat muka baharu yang mahu diuji Cheng Hoe iaitu penjaga gol PJ City FC, Kalamullah Al-Hafiz Mat Rowi; dua pemain Penang FC, Quentin Cheng dan Al Hafiz Harun; dua pemain Selangor FC, Sharul Nazeem Zulpakar dan Mukhairi Ajmal Mahadi serta pemain Terengganu FC, Hakimi Abdullah.

Turut kembali tersenarai, enam pemain yang pernah dipanggil sebelum ini iaitu penjaga gol Melaka United FC, Khairul Fahmi Che Mat; kapten Kedah Darul Aman FC, Baddrol Bakhtiar; dua pemain Terengganu FC, Arif Fadzilah Abu Bakar dan Faisal Halim serta dua pemain Kuala Lumpur City FC, Akram Mahinan dan Kenny Pallraj.

Dua perlawanan persahabatan itu merupakan medan terbaik buat Cheng Hoe menilai pemain yang dipanggil kali ini sebagai persiapan awal bagi membentuk skuad terbaik Harimau Malaya menjelang Piala Suzuki AFF 2020 dari 5 Disember 2021 hingga 1 Januari 2022 dan seterusnya Pusingan 3, Kelayakan Piala Asia 2023 pada tahun hadapan.

Baca artikel lain mengenai perkembangan bola sepak tempatan melalui pautan dibawah.

MFL Benarkan Penyokong Hadir Ke Stadium Menyaksikan Perlawanan Piala Malaysia 2021

Jaringan Park Tae-Su ‘Mendunia’, Pakar Cadang Hantar Ke Puskas

KFA Akan Berunding Dengan LHDN Untuk Hapus Kira Tunggakan Cukai Tahun Lalu

Langkawi City Jalin Hubungan Kerjasama Dengan Borussia Dortmund

Sri Pahang Rancang Bina Pusat Latihan Lengkap

Anda Mungkin Suka

© 2022 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group