Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) berbangga dan berbesar hati kerana Stadium Sultan Ibrahim yang serba canggih akan menjadi tuan rumah Spartan Stadion yang pertama di Malaysia pada 3 & 4 September 2021.

Follow VOCKET di Telegram untuk isu isu viral terkini

Dilancarkan pada Februari 2020, ‘Home of the Southern Tigers’ yang ikonik ini telah membuktikan daya tarikannya dengan anugerah ‘Stadium of the Year’ oleh StadiumDB.com yang terus meningkatkan jenama JDT di peringkat antarabangsa.

Kini, gelanggang  pasukan JDT tersenarai antara beberapa stadium terpilih di seluruh dunia yang menjadi tuan rumah acara Spartan Stadion yang terkenal di peringkat antarabangsa pada suku ketiga tahun 2021.

SSI

Ini benar-benar menunjukkan kemampuan JDT untuk menarik minat dan kolaborasi dengan jenama antarabangsa. Antara jenama antarabangsa lain yang turut bekerjasama dengan JDT termasuk UNICEF, NIKE, HUBLOT, SWAG Electric Vehicle dan Subway.

Kerjasama dengan jenama antarabangsa memperluaskan lagi nilai dan pendedahan jenama JDT ke peringkat global, dan ini menjana pendapatan diperolehi melalui penajaan kerana semakin besar jenama JDT, semakin besar pulangan pelaburan bagi penaja.

Jangkauan luar biasa JDT melalui media sosial — antara yang terbaik di Asia Tenggara — juga memberikan lebih banyak perhatian kepada jenama antarabangsa.

Harimau Selatan memberi contoh yang baik kepada kelab-kelab lain di rantau ini mengenai bagaimana pengurusan yang progresif dengan visi yang jelas dapat membantu memperkembangkan jenama di peringkat antarabangsa.  Menariknya, JDT baru berusia lapan tahun.

903wj377dld21

Berkaitan Spartan Stadion, ia akan menarik perhatian peminat dari dalam dan luar negara. Walaupun penyertaan antarabangsa akan bergantung pada situasi Covid-19, namun ia tetap akan memberikan JDT lebih banyak pendedahan bertaraf antarabangsa dan akan mengukuhkan lagi lokasi Stadium Sultan Ibrahim di peta dunia.

Ditubuhkan pada tahun 2007 di Amerika Syarikat, Spartan Race telah berkembang ke lebih dari 30 buah negara dengan pelbagai jenis acara. Spartan Stadion adalah perlumbaan sejauh 5 km dengan 20 rintangan yang diadakan di stadium sukan pro yang terkenal di seluruh dunia.

Teruskan membaca 3 artikel terpilih yang telah kamis sediakan untuk anda seperti dibawah.

Kerteh FC Berjaya Jual 350 ‘Joyah’ Dalam 5 Hari, Jana Pendapatan 4 Angka Dari Produk SME Tempatan

Luqman Hakim: “Saya Minat Merantau, Suka Pergi Tempat Orang. Ambil Masa 5 Bulan Untuk Menyesuaikan Diri.”

Logo Dan Jenama Harimau Malaya Rupanya Sudah Didaftarkan Dengan MyIPO, FAM Adalah ‘Trademark Holder’