Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Ole Gunnar Solskjaer nampaknya tidak gembira dengan kesulitan yang dihadapi pasukannya untuk mendapatkan penalti pada ketika ini. Atau lebih tepat selepas komen daripada Jurgen Klopp pada musim lepas.

Ole Gunnar Solskjaer sebelum ini tidak berpuas hati apabila dinafikan beberapa penalti yang dilabel beliau sebagai penalti yang jelas atau ‘stonewall penalty’.

Solskjaer menjelaskan pasukannya sepatutnya mendapat sekurang kurangnya 3 penalti dalam dua perlawanan terakhir mereka.

Solskjær, akan menjadi tuan rumah Aston Villa pada hari Sabtu, walaupun tidak terang terangan menyebut nama Klopp, tetapi berkata:

“Kami hanya berharap dapat memperoleh apa yang kami berhak dapat. Kami sepatutnya mendapat tiga penalti dalam dua perlawanan terakhir.”

“Malangnya, ada pengurus tertentu tahun lalu yang mula risau kami mendapat penalti dan selepas itu nampaknya keputusan lebih sukar untuk diberikan [kepada kami].”

“Tentunya saya telah melihat perbezaan besar dan ketara sejak daripada itu. Tetapi kami hanya perlu menyerahkannya kepada pengawal dan berharap mereka akan membuat panggilan yang tepat dalam masa terdekat. ”

Insiden yang disebut Solskjær menentang West Ham dalam kemenangan liga 2-1 Ahad ketika Cristiano Ronaldo dua kali dijatuhkan, dan dalam kekalahan 1-0 dalam aksi Piala Carabao pada hari Rabu oleh pasukan yang sama, dan melihat Jesse Lingard dijatuhkan.

Selepas keluhan Klopp, United dihadiahkan lima penalti dalam 22 perlawanan Liga Perdana sepanjang musim lalu, setelah memenangi enam penalti dalam 16 perlawanan sebelumnya.

Dalam perlawanan pada Ahad, VAR digunakan, tetapi keputusan penalti yang jelas tidak diberikan.

Solskjaer menyatakan bahawa VAR sepatutnya tidak melakukan kesilapan dalam menentukan penalti seperti dalam dua aksi terakhir pasukannya. Namun akhirnya beliau berkata:

“Saya rasa bukan tugas saya untuk membicarakan pengadil tetapi tentunya kami harus terus bermain dan anda mendapat keputusan yang anda layak.”

Baca juga artikel

Selepas Ditolak 12 Mata, Derby Berdepan Penolakan 9 Mata Lagi

Solskjaer Bangga Komitmen Pemain Walaupun Tidak Cukup Persediaan Lawan Pasukan Main ‘Berkampung’

West Ham Singkir Man United, Sancho Terus Kemarau Gol Dan Assist

Anda Mungkin Suka

© 2021 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group