Menurut beberapa laporan media bola sepak dari Thailand, tawaran hampir RM3 juta telah dibuat oleh kelab Shimizu S Pulse untuk membawa penyerang legenda skuad kebangsaan mereka, Teerasil Dangda, kembali menyertai aksi saingan J1 League 2020.

Namun, semuanya bergantung kepada persetujuan dari pihak kelab asalnya SCG Muangthong United samada mahu melepaskan Teerasil Dangda kepada Shimizu S Pulse atau pun tidak selepas mereka juga telah kehilangan Theerathon Bunmathan (Yokohama F Marinos) serta Chanathip Songkrasin (Hokkaido Consadole Sapporo) sebelum ini.

Seperti yang kita sedia maklum, kelab SCG Muangthong United sedang berada dalam krisis kewangan yang cukup kritikal sehinggakan mereka terpaksa melepaskan ramai pemain-pemain berstatus bintang untuk menyelamatkan kelab.

c1_1708519_190708111104

Berdasarkan laporan itu juga, SCG Muangthong United perlu membuat keputusan penting itu pada hari ini dan jika tiada sebarang maklum balas, Shimizu S Pulse akan menarik balik tawaran berjumlah hampir RM3 juta tersebut.

SCG Muangthong United bulan lalu, telah kehilangan khidmat penyerang prolifik mereka iaitu Heberty Fernandes kepada Port FC dengan kontrak pinjaman yang dikatakan cukup lumayan.

C55thWJUsAAGYDp

Perkara ini akan menyebabkan pihak pengurusan SCG Muangthong United dalam keadaan yang tertekan samada mahu melepaskan Teerasil Dangda secara kekal kepada Shimizu S Pulse atau pun terus menggunakan pemain tersebut tanpa ada dana lebihan untuk menyelesaikan masalah kewangan yang meruncing.

Dijangka, pengumuman berkenaan status pemain ini akan dibuat oleh pihak SCG Muangthong United dalam masa terdekat selain perancangan kelab menghadapi saingan Thai League musim 2020 yang pastinya lebih mencabar.

Baca juga artikel berkaitan bola sepak Asia yang telah kami sediakan untuk anda sebagai rujukan.

SCG Muangthong United ‘Bercerai’ Dengan Jenama Grand Sport, Mahu Guna Jersi Jenama Sendiri

Shimizu S Pulse Dedahkan Mahu Pikat Teerasil Dangda Secara Kontrak Pinjaman Selama 1 Musim

Penjaga Gol Muangthong United Curi Tumpuan Kelab Asia Dan Eropah, Nilai Perpindahan Semasa Sekitar RM5 Juta

 

APA KOMEN ANDA?

Anda Mungkin Suka

© 2020 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group