Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Pemergian Leo Messi dari Barcelona sememangnya agak sukar diterima oleh peminat dan pasukan.

Salah seorang daripada mereka, Gerard Pique, secara terbuka berkata bahawa dia menangis tentang pemergian Messi, tetapi seorang rakan keluarga Argentina berkata komennya adalah palsu dan hipokrit.

Rakan baik kepada Messi, Alfonso Aguilera Rosique, telah memuat naik cerita Instagram dengan tangkapan skrin akhbar ‘Sport’ dan dia menyelar bek tengah itu.

Tajuk berita berbunyi: “Pique: ‘Saya menangis apabila Messi meninggalkan Barca”.

Aguilera tidak mempercayai perkara ini sama sekali. “Gerard Pique, kamu terlalu palsu dan sombong sehinggakan kamu bukan sahaja tidak menangis, tetapi kamu juga orang yang memberitahu Joan Laporta bahawa jika dia mahu membina pasukan yang menang, dia perlu menjual Leo Messi.”

“Messi yang sama yang menyelamatkan kamu dari Zaragoza apabila tiada siapa yang mahukan kamu kerana kamu menyimpan dendam, cemburu dan rakan sepasukan yang teruk,” tambahnya.

Dia merujuk kepada masa yang dihabiskan pemain pertahanan itu di La Romareda ketika dia hanya pemain muda di La Masia. Beberapa tahun kemudian, dia menjadi pemain utama untuk Barcelona.

Kemarahan Aguilera menimbulkan kejutan di media sosial.

Ramai peminat bertanya sama ada Messi dan Pique sebenarnya mempunyai hubungan baik selama ini atau apa yang berlaku antara kedua-duanya sehingga Pique didakwa meminta Laporta menjual legenda kelab itu.

Namun ramai juga penyokong Barca mempertahankan Pique kera na menurut mereka, mustahil Pique sejahat itu.

Mereka menganggap kenyataan Aguilera itu kerana dia sedang dalam keadaan marah.

Aguilera bukan individu pertama yang mengaitkan Pique dengan penjualan Messi . Walaupun pada akhirnya Messi terpaksa dilepaskan secara percuma.

Ini kerana Barcelona ketika itu berdepan kekangan FFP untuk membayar gaji Messi.

Anda Mungkin Suka

© 2022 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group