Dito

Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Pasukan Perak mengambil keputusan untuk merehatkan ketua jurulatih, Chong Yee Fatt ekoran prestasi hambar yang ditampilkan dalam saingan Liga Super musim ini.

Perkara ini diumumkan oleh pihak kelab menerusi laman media sosial rasmi pasukan dimana pihak pengurusan memberi tanggungjawab untuk mengendalikan pasukan kepada penolong jurulatih, Shahril Nizam Khalil.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Perak, mereka yakin dengan kemampuan Shahril Nizam untuk mengendalikan pasukan dimana beliau telah berada bersama skuad The Boss Gaurus sejak 2017.

Chong Yee Fatt dibawa masuk bagi menggantikan ketua jurulatih sebelumnya, Mehmet Durakovic yang meninggalkan pasukan pada awal musim ini.

Dibawah bimbingan Yee Fatt, Perak hanya mampu mencatat tiga kemenangan, empat seri dan sembilan kekalahan sekaligus menduduki tangga ke-11 dan berdepan kemungkinan tersingkir ke saingan Liga Perdana musim hadapan.

Pada masa yang sama, Perak juga sedang mengarakan rundingan dengan dua pemain import mereka iaitu Careca dan Leandro Dos Santos agar kekal bersama pasukan serta menarik semula laporan yang telah dibuat kepada Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA).

Baca artikel lain mengenai perkembangan Liga Malaysia di sini:

Dickson Nwakaeme Umum Persaraan Daripada Sukan Bola Sepak

Khalid Jamlus Mahu Bantu Tajamkan Barisan Serangan Perak Secara Percuma

Kyrian Nwabueze Alami Kecederaan ACL, Terlepas Baki Aksi Musim 2021

© 2022 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group