Pasukan Liga Malaysia dikhabarkan berminat untuk mendapatkan khidmat pemain tengah skuad kebangsaan Thailand, Sarach Yooyen bagi saingan musim hadapan.

Salah seorang pengguna Twitter yang membawa berita mengenai Muangthong United, Muangthong United Thailand menyatakan antara pasukan yang dikhabarkan berminat untuk mendapatkan khidmat Yooyen ialah juara bertahan Liga Super, Johor Darul Ta’zim (JDT).

JDT dilihat mahu membawa masuk Yooyen bagi menggantikan pemain dari Singapura yang turut menggalas tugas sebagai ketua pasukan, Hariss Harun untuk mengisi kuota pemain import Asia Tenggara.

Sarach Yooyen merupakan antara pemain tengah berpengalaman di rantau Asia Tenggara dimana beliau telah memenangi beberapa kejuaraan bersama skuad Gajah Perang dan juga Muangthong United.

Sarach

Sumber Gambar: Changsuek

Pemain berusia 27 tahun itu pernah memenangi pingat emas Sukan SEA 2015 di Singapura selain dua trofi Piala AFF Suzuki pada 2014 dan 2016.

Di peringkat kelab pula, Yooyen membantu Muangthong memenangi saingan Thai League 1 pada 2016 dan 2012 serta Thai League Cup pada 2016 dan 2017.

Baca artikel lain mengenai pasukan pemain Thailand di sini:

Robbie Fowler Anggap Teerasil Dangda Pemain Terbaik Ketika Beraksi Di Thai League 1

Teerasil Dangda Bakal Terlepas Peluang Pecahkan Rekod Penjaring Terbanyak Piala AFF Suzuki

Alexandre Gama Akui Theerathon Bunmathan Miliki Kualiti Yang Sama Dengan Diogo Luis Santo

Anda Mungkin Suka

© 2020 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group