Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Ketua jurulatih Terengganu FC, Nafuzi Zain pula menegaskan beliau tetap memantau aktiviti anak buahnya dan sentiasa berhubung untuk memastikan mereka menjaga kesihatan diri dengan sebaiknya selain tidak melakukan sebarang aktiviti luar.

Dalam tempoh dua minggu ini, beliau bersama barisan kejurulatihan lain akan menyediakan program latihan khusus kepada semua pemain yang boleh dilakukan di rumah kerana tidak mahu mereka kembali ke padang dalam keadaan yang tidak cergas bermula bulan hadapan.

“Saya percaya kepada semua pemain saya tidak kira pemain tempatan atau import bahawa mereka tahu menjaga diri masing-masing untuk kekal berada di rumah.

83439393_887524948344854_8036055777011564544_o

“Ini memang kali pertama kita berdepan situasi sebegini dan saya pula kena memberi arahan dan perancangan menerusi panggilan telefon atau mesej sahaja sepanjang dua minggu ini dan ia bukan mudah sebenarnya.

“Tetapi saya sebagai jurulatih, saya gunakan masa ini untuk menilai semula kelemahan pasukan dan buat analisis perlawanan yang lepas selain sentiasa pantau aktiviti pemain-pemain yang berada di rumah agar momentum mereka tetap terjaga,” jelasnya.

88364025_911025289328153_1318134147566272512_o

Malaysian Football League (MFL) semalam telah mengeluarkan garis panduan kepada setiap pasukan Liga Malaysia selaras dengan arahan perintah kawalan pergerakan akibat wabak Covid-19 sepertimana yang telah diumumkan oleh pihak Kerajaan Malaysia.

Justeru, semua pasukan dilarang melakukan latihan dan perlawanan persahabatan, manakala pemain import pula tidak dibenarkan sama sekali meninggalkan negara ini dan terakhir sekali adalah agar semua pasukan dapat mengawal pergerakan mereka dengan sebaiknya dalam tempoh dua minggu ini.

Baca juga artikel lain berkaitan bola sepak Malaysia yang telah kami sediakan untuk anda sebagai rujukan.

Brendan Gan: “Bukan Mudah Sebagai Pemain Berada Di Rumah Sahaja Kerana Sudah Biasa Berlatih Setiap Hari”

PJ City FC Sah Tandatangan Bekas Pemain Pertahanan Buriram United, Berpengalaman Dalam Aksi AFC Champions League

Aidil Sharin:”Saya Lakukan Perubahan Kerana Mahu Menggunakan Shakir Hamzah Buat Serangan Disebelah Kiri”