Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Kuching City menyandarkan harapan kepada penyerang baharu, Michael Ijezie Chukwubunna untuk mencipta impak besar kepada pasukan dalam misi meraih tiga mata berdepan Terengganu FC II dalam aksi Liga Premier, Sabtu ini.

Menurut ketua jurulatih, Irfan Bakti, kelemahan utama pasukan yang sering menjadi punca di atas padang adalah daripada aspek penyudah yang tumpul untuk menjaringkan gol.

Justeru, Irfan menyifatkan kehadiran penyerang kelahiran Nigeria ini diharap dapat menutup kembali kelemahan itu bagi membantu pasukan memenangi perlawanan pada Sabtu ini.

Michael Ijezie
Sumber Gambar: Stadium Astro

Apatah lagi, kedudukan mereka ketika ini masih belum selamat apabila berada di tangga kelapan dan tidak boleh lagi tercicir mata untuk mengelak daripada terperosok di zon penyingkiran.

“Saya harap keputusan positif dapat diraih sebab kita dah lama tunggu liga bersambung kembali, jadi macam-macam mana pun kita kena cuba untuk mengutip seberapa banyak mata untuk kekal di Liga Premier.

“Kita tidak ambil mudah menentang Terengganu FC II, dan saya sedar masalah besar kami selama ini adalah susah untuk menjaringkan gol.

“Tetapi, dengan penyerang baharu yang kita ada ini menggantikan yang lama iaitu Bryan Jones, saya dapat lihat dia semakin serasi dengan pasukan ini.

“Jadi, apabila makin serasi, rasanya tiada masalah untuk kita harapkan dia dan rakan-rakan lain agar dapat menampilkan aksi terbaik pada Sabtu ini untuk meraih kemenangan,” katanya.

Selain Kuching City FC menentang Terengganu FC II, dua lagi perlawanan pada Sabtu adalah membabitkan Kelantan FC yang akan berdepan Skuad Projek FAM-MSN manakala Negeri Sembilan FC melawan Selangor FC.

Baki dua perlawanan lagi akan berlangsung pada Ahad menyaksikan Sarawak United FC menerima kunjungan Perak FC II dan PDRM FC menentang Kelantan United FC.

Baca artikel lain mengenai perkembangan bola sepak Asia di sini:

JDT Adalah Penanda Aras Bola Sepak Asia Tenggara

Hadi Fayyadh Kembali Sertai Latihan Azul Claro Numazu Selepas 3 Bulan Tersisih Akibat Kecederaan ACL

Chanathip Beri Cadangan Agar Skuad Kebangsaan Thailand Dikendalikan Jurulatih Tempatan