Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Penyerang skuad kebangsaan, Norshahrul Idlan Talaha atau dikenali sebagai Mat Yo kemungkinan akan beraksi dalam saingan Liga Premier musim depan selepas sebuah kelab dari Sarawak, Kuching FA dilaporkan berminat untuk memancing pemain itu.

Menurut kenyataan daripada laman facebook Kamek Miak Sarawak, Presiden Kuching FA, YB Fazzrudin sudah pun berjumpa dengannya di lokasi yang tidak didedahkan sekaligus menguatkan khabar angin mengenai penghijrahan bekas pemain Pahang dan JDT itu.

Presiden Kuching FA, YB Fazzrudin Berjumpa dengan bekas penyerang kebangsaan Nor Shahrul Idlan Talaha atau lebih…

Posted by Kamek Miak Sarawak on Monday, 9 December 2019

Jodoh penyerang berusia 33 tahun itu dengan Pahang berakhir apabila Persatuan Bola Sepak Pahang (PBNP) membuat keputusan untuk tidak menyambung kontraknya kerana mahu memberikan fokus terhadap penggunaan pemain muda musim hadapan.

Meskipun dikaitkan dengan beberapa nama besar, Kuching FA tetap mengambil pendekatan untuk berbelanja mengikut kemampuan dan merancang membawa pulang beberapa pemain kelahiran Sarawak yang beraksi di semenanjung.

“Kami bersifat terbuka malah mendapat maklum balas ramai pemain daripada semenanjung yang menyatakan keinginan untuk datang ke Kuching dan mereka telah kami hubungi untuk datang pada sesi pemilihan yang akan bermula daripada 10 hingga 14 Disember ini.

“Perbincangan dengan pihak jurulatih telah kami adakan dalam mengenal pasti bahagian yang perlu diperkuatkan dan beberapa nama besar yang begitu dikenali dalam liga bola sepak tempatan kami akan cuba dapatkan.

“Apa-apa sekalipun, kami akan bekerja di tahap bajet yang kami mampu serta mengambil pemain baharu di atas dasar keperluan sahaja, ” kata Fazzrudin seperti dipetik dalam laman web Semuanyabola.

Mat Yo merupakan seorang pemain yang berpengalaman luas di peringkat antarabangsa. Kehadirannya dalam skuad Kuching FA pasti akan membantu pasukan itu memberikan saingan yang sengit untuk merebut tempat ke Liga Super 2021.

Lagi artikel menarik mengenai perkembangan Liga Malaysia melalui pautan dibawah.

Liga Malaysia 2020: Pemain Kelahiran Manchester Sah Sertai Selangor

Dickson Nwakaeme Berada Dalam Radar Pasukan Perak

Terengganu FC Umum Babacar Diallo Sebagai Tonggak Pertahanan Baharu

Anda Mungkin Suka

© 2021 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group