Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Majlis pelancaran jersi pasukan Perak FA musim 2020 sepatutnya dilangsungkan semalam di Kinta Riverfront Hotel, Ipoh telah dibatalkan kerana pihak penganjur dikatakan menghadapi masalah teknikal.

Dari maklumat yang kami terima, punca utama kepada penangguhan itu adalah kerana kegagalan pihak pembekal menyediakan jersi mengikut standard yang dikehendaki oleh PAFA dalam kes ini.

Kualiti hasil pembuatan yang dikategorikan sebagai ‘cikai’ itu membuatkan pihak pengurusan PAFA terpaksa menangguhkan majlis dan mahu pihak pembekal memperbaiki kualiti sebelum menyerahkannya kembali kepada PAFA.

Beribu-ribu helai jersi yang telah ditempah oleh PAFA untuk dibuka jualan ketika majlis pelancaran itu berlangsung, namun segalanya tidak berlaku seperti dirancangkan kerana kualiti yang diterima itu tidak menepati apa yang PAFA mahukan.

Jenama JAKO bukan kali pertama mempunyai masalah seperti ini kerana sebelum mereka juga turut menghadapi masalah ketika bersama pasukan Pahang FA sehinggakan skuad Tok Gajah terpaksa mencari alternatif lain menggunakan jenama FILA sekitar musim 2017.

Sehingga kini masih belum dapat dipastikan bila majlis pelancaran jersi pasukan Perak FA akan diadakan semula, namun dijangkakan akan berlangsung sekitar bulan Febuari 2020 untuk memberikan masa yang cukup untuk pihak pembekal menyediakan jersi dengan kualiti seperti yang dikehendaki oleh pihak pengurusan PAFA.

Baca juga artikel lain berkaitan bola sepak Asia yang telah kami sediakan untuk anda sebagai rujukan.

49,164 Helai Jersi Terjual Pada Hari Pelancaran, Kelab Buriram United Jana Pendapatan RM4.65 Juta.

Kaki Jersi Sah Tandatangan Penajaan Jersi Kelab Bola Sepak Milik Honda Keisuke Selama 1 Musim

SCG Muangthong United ‘Bercerai’ Dengan Jenama Grand Sport, Mahu Guna Jersi Jenama Sendiri

Anda Mungkin Suka

© 2022 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group