Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Kelab Bola Sepak Johor Darul Ta’zim (JDT) sekali lagi membuktikan mereka merupakan kelab terbaik di Malaysia apabila berjaya menarik tontonan melebihi 1 juta dalam setiap perlawanan Liga Super 2021.

Ia juga memberi pulangan yang lumayan kepada para penaja apabila jenama mereka turut dipaparkan dan disaksikan oleh para peminat bola sepak tempatan dari dalam dan luar negara.

“Kekuatan jenama Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) berjaya menarik minat para penaja untuk membuat pelaburan ke dalam kelab. Selain itu, para penaja juga sedar bahawa jenama mereka dapat dipaparkan kepada ramai penonton dan penyokong hasil kerjasama dengan JDT.

“Ini terbukti apabila hanya siaran langsung perlawanan melibatkan JDT mencatatkan purata 1 juta tontonan menerusi laman YouTube unifi. Jumlah ini tidak termasuk angka penonton di saluran unifiTV dan RTM,” kata kenyataan rasmi daripada Johor Southern Tigers.

Berdasarkan rekod, jumlah tontonan perlawanan JDT dan Kedah Darul Aman FC adalah sebanyak 666,000, manakala perlawanan JDT menentang Penang FC mencatat jumlah 1.1 juta tontonan.

Perlawanan menentang UiTM FC ditonton lebih 668,000 dan dua perlawanan terakhir bertemu Selangor dan Perak masing-masing mencatat jumlah 1.5 juta dan 1.3 juta tontonan.

Secara keseluruhannya, 4,011,557 tontonan telah berjaya dicatatkan untuk perlawanan ke-4 Liga Super sahaja di platform Youtube unifi dengan purata tontonan setiap perlawanan adalah sebanyak 668,592 tontonan!

Ini bermakna Liga Malaysia telah berjaya mengekalkan rekod melebihi 3 juta tontonan di bagi 4 minggu berturut-turut dan ini adalah satu petanda positif untuk industri bola sepak tempatan.

Baca artikel lain mengenai perkembangan JDT melalui pautan dibawah.

JDT Catat Rekod Tontonan Melebihi 1 Juta, 3 Perlawanan MD2 Liga Super Raih Hampir 2.3 Juta ‘Views’

JDT Lancar Kelab Hoki Ais Bertanding Dalam Liga Domestik

Perlawanan JDT Bertemu Selangor Catatkan 1.5 Juta Tontonan, Lebih 4 Juta Tontonan Untuk 6 Aksi Liga Super Malaysia LS4

© 2022 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group