Bekas pemain pertahanan pasukan kebangsaan, Serbegeth Singh berpendapat Johor Darul Ta’zim tidak akan berdepan sebarang halangan untuk mengekalkan kejuaraan Liga Super yang dimenangi selama enam musim terakhir sekaligus meraih trofi ketujuh.

Shebby berpendapat beliau masih belum melihat mana-mana pasukan yang mampu untuk menggugat kelab yang dimiliki oleh Tunku Ismail Sultan Ibrahim itu.

Serbegeth Singh

Sumber Gambar: YouTube

Menurut Shebby, Kedah dan Selangor yang dicanang sebagai pasukan yang akan memberikan saingan hebat kepada JDT dianggap belum mencapai tahap yang dimiliki kelab dari Selatan tanah air itu.

“Memang JDT (akan juara Liga Super), mereka pasukan yang kukuh, pasukan yang mempunyai pemain yang jauh lebih baik berbanding pasukan lain.

“Cuma satu kelemahan JDT iaitu di bahagian pertahanan tengah, tapi bukan mudah untuk pasukan lain bersaing dengan mereka. Kalau aspek serangan, JDT memang dahsyat,” kata Serbegeth Singh menurut laporan Berita Harian.

JDT

Kpah Sherman Dan Kipre Tchetche antara pemain baharu Kedah. Sumber Gambar: Kedah FA

Kedah yang dibimbing oleh Aidil Sharin dan Selangor yang dibimbing oleh B.Satianathan merupakan antara pasukan yang berbelanja besar bagi memperkuatkan pasukan.

Kedah menandatangani penjaring terbanyak Liga Super 2019, Kpah Sherman manakala Selangor menandatangani pemain tengah pasukan kebangsaan, Brendan Gan.

Baca artikel lain mengenai pasukan Johor Darul Ta’zim di sini:

5 Pemain Yang Mungkin Dipinjamkan JDT II Kepada Pahang

Kelab Liga Korea Berminat Dapatkan Khidmat Akhyar Rashid

Pemenang Piala Dunia 2014, Lukas Podolski Berminat Sertai Johor Darul Ta’zim

1 KOMEN
  • Abu Bakar

    Selangor berbelanja besar? Hahaa duit pun harap duit Pkns Fc yg dikuburkan, tu pun untuk belanja bayar hutang. Brendan tu pilih Selangor sebab itu je tawaran yg dia dapat, bukan sebab lain. Perak tak offer contract baru, Jdt pun tak minat tu sebab Selangor dapat. Dan selagi Selangor dilatih jurulatih yg tidak ada kredibiliti seperti Sathianathan, sampai bila pun Selangor hanya mampu menang Piala Sultan Selangor je.

Anda Mungkin Suka

© 2020 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group