Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Jersi bertema denim yang digunakan oleh pasukan Terengganu bagi menghadapi aksi pra musim sebelum saingan Liga Malaysia musim 2023 membuka tirai berjaya menarik perhatian media antarabangsa.

Artikel Berkaitan:

Pengeluar rasmi jersi kelab, Umbro tampil kelainan pada pra musim kali ini dimana mereka mengambil ilham daripada jersi yang digunakan oleh kelab Perancis, Marseille pada 2013 dengan menggunakan corak denim pada jersi tersebut.

Terengganu
Sumber Gambar: Terengganu FC

Rekaan jersi kelab tersebut nyata mendapat perhatian media antarabangsa salah satunya ialah Footy Headline yang sentiasa membawa berita terkini mengenai jersi bola sepak dari seluruh dunia.

“Jersi baharu Terengganu sememangnya mempunyai warna denim dan kombinasi hitam dan putih untuk perincian logo, kolar, bahu dan lengan. Terdapat juga reka bentuk seperti poket yang menarik tepat pada logo Umbro di bahagian hadapan sebelah kanan. Untuk melengkapkan lagi kombinasi ini, kelab itu juga memakai seluar pendek hitam dan sarung kaki berwarna denim,” katanya.

Sebelum ini, kelab bimbingan Tomislav Steinbrückner menggunakan satu lagi jersi yang menjadi sebutan ramai dimana jersi tersebut mengambil inspirasi daripada jersi yang digunakan oleh AC Milan musim lalu yang turut dianggap sebagai jersi terburuk pada musim 2021/2022.

Pihak kelab mahupun Umbro sendiri belum mengumumkan sama ada jersi denim sudah boleh dibeli oleh peminat dan pihak kelab wajar untuk menjual jersi tersebut kerana ianya mendapat sambutan yang hangat daripada peminat.