Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) bakal mengadakan perlawanan persahabatan dengan pasukan Tajikistan pada bulan hadapan sebelum menerima kunjungan Thailand dan Indonesia.

Menurut laporan dari Astro Arena, Setiausaha Agung FAM Stuart Ramalingam mengesahkan perkara itu hari ini sebagai persiapan penting pasukan Harimau Malaya untuk meraih mata penuh dalam kedua-dua perlawanan bertemu Thailand dan Indonesia bagi mencerahkan peluang untuk merebut slot automatik ke Piala Asia 2023.

Skuad Tajikistan kini menghuni tangga ke 115 dunia, berada ditempat ke 3 dalam kumpulan F pusingan 2 kelayakan Piala Dunia 2022 bersama-sama Jepun, Kyrgyzstan, Mongolia dan Myanmar dengan 6 mata hasil 2 kemenangan.

Perlawanan ini juga turut memberi peluang kepada pasukan Malaysia menguji skuad yang ‘setaraf’ dengan Thailand kerana skuad bimbingan Akira Nishino berada dikedudukan 114.

Dipihak Tajikistan pula, mereka berpeluang untuk mempersiapkan pasukan dengan keadaan cuaca serta gaya permainan Asia Tenggara sebelum berlepas ke Mandalay menentang pasukan Myanmar bagi perlawanan ke 4 mereka dalam kelayakan Piala Dunia 2022.

Baca juga artikel padu mengenai pasukan lain dalam pusingan kelayakan Piala Dunia 2022 yang kami sediakan untuk anda.

Pengurus Pasukan Korea Selatan Berkongsi Pengalaman ‘Ngeri’ Sepanjang Berada Di Pyongyang

Chanathip Songkrasin Dijangka Cergas Menjelang Final Levain Cup 2019, Sedia Diturunkan Bertemu Malaysia

7 Pemain Malaysia Berisiko Digantung 1 Perlawanan Jika Kutip Kad Kuning Bertemu Thailand

Anda Mungkin Suka

© 2022 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group