Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Ejen kepada Mesut Ozil, Erkut Sogut, sangat marah dengan keputusan Mikel Arteta  menyingkirkan Mesut Ozil dari skuad Arsenal dalam pertandingan UEL dan EPL.

Dia mengatakan bahawa jurulatih Sepanyol membuat pembohongan besar mengenai keadaan Ozil.

Sejak musim lalu, Ozil sememangnya berada dalam kedudukan sukar di Arsenal. Dia kebanyakan duduk sebagai pemain simpanan di era Mikel Arteta.

Musim ini, keadaan Ozil semakin teruk. Dia digugurkan dari skuad Arsenal untuk Liga Europa dan Liga Perdana Inggeris.

Sogut mengakui bahawa dia sangat kesal dengan perlakuan Arteta terhadap Ozil.

“Arsenal berhak mendapatkan penjelasan yang jujur, bukan hanya mengatakan ‘Saya telah mengecewakan Ozil’,” kata Sogut kepada ESPN.

Menurut Sogut, Arteta tidak pernah berlaku adil terhadap Ozil. Dia menganggap bahawa kliennya itu masih mampu memberikan sesuatu di Arsenal.

“Dia [Arteta] gagal berlaku adil, jujur ​​dan telus, dan juga memperlakukan pemain yang mempunyai kontrak dan setia dengan kelab ini dengan sebaiknya.”

“Semua orang di luar sana tahu bahawa dia tidak dilayan dengan adil. Dia [Arteta] tidak memberinya kesempatan untuk Ozil membuktikan nilai dirinya musim ini.”

Sogut turut meremehkan alasan Arteta yang menegaskan Ozil tidak cukup meyakinkannya di pusat latihan.

“Semua orang mengatakan bahawa Mesut telah berlatih dengan baik. Per Mertesacker juga telah mengatakan ini secara terbuka.”

“Saya telah bercakap dengan sekurang-kurangnya lima rakan sepasukannya, dan mereka mengatakan Mesut berlatih dengan sangat baik.”

“Mereka mengatakan bahawa dia adalah salah seorang pemain terbaik dalam latihan dan mereka bingung mengapa Mesut tidak bermain. ”

“Jadi penyebabnya bukan latihan, lalu apa alasan sebenarnya? Dia [Arteta] harus mengatakan yang sebenarnya kepada peminat Arsenal, kerana mereka berhak mendapat penjelasan.” katanya.

Ozil sebelum ini menyatakan beliau melihat di Arsenal, semakin kurang nilai kesetiaan oleh para pemainnya. Namun apabila Ozil setia dengan mereka, Ozil pula dilayan tidak sebaiknya.

Baca juga perkembangan lain

Ozil Kecewa Dengan Layanan Arsenal Dan Tekad Terus Bersuara Demi Kemanusiaan

Ronaldo Terlepas Aksi Berdepan Messi Kerana Disahkan Covid-19 Sekali Lagi

Tuchel Anggap Ketiadaan Penyokong Jadi Sebab Mereka Kalah

Anda Mungkin Suka

© 2021 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group