Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Kelab Bola Sepak Kedah Darul Aman (KDA FC) hari ini mengumumkan pemain import baharu untuk saingan Liga Malaysia musim 2022, Dennis Buschening. Beliau akan menggantikan tempat Anumathan Kumar di kuota pemain ASEAN.

Dennis Buschening bukanlah nama asing bagi peminat bola sepak tempatan kerana pernah beraksi bersama Sabah dan UiTM pada musim lepas.

Pemain yang berusia 30 tahun itu dilahirkan di Jerman serta memiliki kerakyatan Thailand. Beliau memulakan kerjaya bolasepak remajanya di Borussia Dortmund sebelum beraksi dengan beberapa kelab di Liga German.

Mula berkelana di Thailand ketika mewakili Buriram United FC sekitar musim 2013, penglibatannya selepas itu mula mendapat perhatian kelab di Asean. Beliau antara pemain mewakili Buriram United FC di perlawanan Suku Akhir AFC Champions League pada musim 2013.

Dua musim dalam Liga Malaysia dan aksinya mencuri perhatian pemerhati bolasepak melalui beberapa gol cantik yang dihasilkan termasuklah ketika beraksi menentang KDA FC musim lepas.

Dengan pengumuman ini, Kedah kini mempunyai 3 pemain import baharu. Sebelum ini Dechi Marcel N’guessan (Kuota Antarabangsa) dan Jang Suk-Won (Kuota Asia) telah diumumkan sebagai 2 pemain import skuad hijaukuning.

Baca artikel lain mengenai perkembangan bola sepak tempatan melalui pautan dibawah.

Fernando Forestieri Jadi ‘Peneman’ Bergson Da Silva Di Jentera Serangan JDT

Azri Abdul Ghani Sertai Kuala Lumpur City

Abang Kandung Anthony Martial Sah Sarung Jersi Sri Pahang

© 2022 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group