Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Ketua pasukan Selangor, Brendan Gan mengucapkan terima kasih terhadap sokongan dan juga kata-kata semangat yang diterima ketika beliau disahkan menghidap penyakit kanser testis.

Dalam satu video yang dimuat naik di laman media sosial Instagram miliknya, Brendan mengucapkan terima kasih kepada semua pihak termasuk peminat, pasukan serta komuniti Liga Malaysia di atas sokongan yang diberikan.

Brendan Gan

Selangor

“Saya mahu mengucapkan terima kasih di atas sokongan yang diberikan kepada saya sejak akhir-akhir ini. Saya sangat tersentuh hati dan sokongan yang diberikan sangat bermakna bagi saya.

“Saya telah membaca semua mesej yang dihantar dan saya meminta maaf kerana tidak dapat membalas semua mesej yang dihantar kerana ada beberapa perkara yang perlu saya selesaikan.

“Terima kasih juga kepada keluarga dan rakan-rakan saya yang sentiasa ada bersama saya sepanjang minggu ini dan juga kepada komuniti bola sepak yang turut memberikan sokongan.

Brendan Gan

“Saya seorang yang kuat dan akan mengharungi cabaran ini. Saya akan kembali beraksi!,” kata Brendan Gan.

Brendan merupakan salah seorang pemain yang telah mengalami beberapa siri kecederaan serius dan berjaya untuk bakit semula sekaligus menjadi watak utama pasukan yang diwakilinya.

Pemain berusia 33 tahun itu berjaya bangkit daripada dua kecederaan Anterior Cruciate Ligament (ACL) yang dialaminya. Kali pertama Brendan mengalami kecederaan ACL adalah pada tahun 2015 ketika beliau menyarung jersi Kelantan sewaktu aksi Liga Super menentang Angkatan Tentera Malaysia (ATM) di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi.

Brendan kemudiannya mengalami kecederaan sama pada aksi antarabangsa di Stadium Manahan, Solo yang menyaksikan Malaysia bertemu Indonesia pada 6 September 2016.

Baca artikel lain mengenai perkembangan bola sepak Asia di sini:

Isu Pergaduhan Zafuan Azeman Dengan Gassama Alfusainey Selesai

Dua Kelab La Liga Berminat Tandatangani Takefusa Kubo Secara Pinjaman

Sri Pahang Ucap Terima Kasih Kepada Dickson Nwakaeme

© 2022 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group