Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Presiden Benfica, Luis Felipe Vieira telah menjelaskan pendirian tentang David Luiz. Dan beliau mengalu alukan kepulangan semula pertahanan tengah dari Brazil itu ke Estadio da Luz.

La Bola melaporkan bahawa Benfica sentiasa membuka pintu untuk bekas bek tengah mereka itu yang kini bermain bersama Arsenal.

The Gunners melabur £8 juta untuk menandatangani pemain antarabangsa Brazil dari seteru sebandar di London, Chelsea musim panas lalu, sambil menjadikannya salah seorang pemain dengan gaji lumayan di Arsenal.

Dengan harga sebegitu, Arsenal pastinya tidak merancang untuk melepaskan Luiz hanya 12 bulan kemudian.

Tetapi, dengan Arsenal di bawah tekanan untuk mengetatkan akaun bank mereka kerana beberapa faktor termasuk kegagalan mara ke Liga Juara-Juara, krisis kesihatan global yang sedang berlaku dan lain-lain.

Jadi, terdapat kemungkinan David Luiz akan meninggalkan Arsenal pada akhir musim ini.

Sky melaporkan bahawa Arsenal tidak merancang untuk memperpanjang kontrak Luiz pada bulan Julai ini.

Pengurus – Mikel Arteta, pengarah teknikal Edu Gaspar dan Luiz sendiri semua sangat memerlukan perjanjian baharu baru.

Namun pengurusan tertinggi Arsenal dikatakan tidak berminat untuk melanjutkan kontrak Luiz yang memerlukan mereka menambah lagi gaji pemain berusia 33 tahun itu.

Ini ditambah dengan kedudukan kewangan Arsenal yang agak tenat pada ketika ini. Luiz mungkin kecewa dengan bagaimana keadaan telah berubah tetapi, beliau kini masih boleh mengimpikan aksi di peringkat tertinggi bersama Benfica.

Presiden Benfica Viera sudah memberikan lampu hijau kepada David Luiz. Pertahanan itu juga sebelum ini pernah menyatakan beliau tidak menolak kemungkinan mahu kembali semula ke Estadio De Luz jika ada peluang suatu hari nanti.

Bercakap kepada SporTV beberapa bulan lalu, Luiz berkata: “Saya tidak pernah putus hubungan dengan Benfica, mereka sentiasa ada di hati saya, semua orang tahu saya mahu kembali,” katanya kepada SporTV.

“Saya mahu memakai baju Benfica sekali lagi dan merasakan sensasinya sekali lagi. Pada hari saya kembali ke Estadio da Luz, ia akan menjadi sangat istimewa, salah satu perasaan terbesar dalam hidup saya. ”

Baca juga perkembangan lain dari Eropah

LASK Dipotong 12 Mata Kerana Melanggar Penjarakan Sosial

RASMI: Serie A Kembali Semula 20 Jun

RASMI: EPL Sambung Semula 17 Jun Ini

Anda Mungkin Suka

© 2021 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group