Kapten pasukan Kedah, Baddrol Bakhtiar mengingatkan rakan sepasukan untuk tidak sesekali rasa tertekan berdepan pasukan pilihan, Johor Darul Ta’zim (JDT) sebaliknya hanya perlu menikmati sebaiknya perlawanan akhir Piala Malaysia 2019, malam esok.

Jelasnya, Kedah sememangnya dalam momentum terbaik untuk memburu kejuaraan kedua selepas muncul juara Piala FA, Julai lalu.

Namun, ia bukan mudah kerana aksi final pada kali ini dilihat lebih sukar apabila bakal berdepan juara enam kali Liga Super, JDT dan perlawanan dijangka akan menjadi cukup sengit dalam misi untuk merebut trofi tertua Asia Tenggara itu.

Apa yang penting, pemain berusia 31 tahun itu harap satu sejarah akan tercipta pada malam esok di Stadium Nasional Bukit Jalil (SNBJ) selain ingin semua pemain turun beraksi tanpa sebarang tekanan bagi memastikan Kedah dapat julang kejuaraan sekali lagi di venue itu.

74352351_3119283941477423_2870294869748744192_o

“Pada tahun 2017, kita sudah tewas kepada lawan sama di Stadium Shah Alam dan saya harap kali ini rezeki dapat berpihak kepada Kedah pula.

“Apa yang penting, kita semua kena bermain dengan tenang dan hanya menikmati sahaja perlawanan esok.

“Apatah lagi, kita satu pasukan sudah berhempas pulas dalam separuh akhir kedua berdepan Pahang dan untuk final nanti, kami sudah mendapat motivasi baharu untuk memberikan yang terbaik”, katanya pada sidang media pra-perlawanan akhir Piala Malaysia 2019 di Stadium Nasional Bukit Jalil, pada Jumaat.

Baca juga artikel lain berkaitan bola sepak Asia yang telah kami sediakan untuk anda.

5 Perkara Penting Buat Penyokong Kedah Dan JDT Menjelang Aksi Final Piala Malaysia

FAM Risau Padang Stadium Nasional Bukit Jalil Rosak Teruk Selepas Final Piala Malaysia

Renan Alves Dan Rizal Ghazali Sah Tidak Beraksi Di Final Piala Malaysia 2019

APA KOMEN ANDA?

Anda Mungkin Suka

© 2020 The Vocket Sdn Bhd (1305683-A), a part of Media Prima Group